ASK: Novi upad Specijalnog policijskog odjeljenja u naše prostorije, traže dokaze kako bi opravdali svoju brutalnost

ASK: Novi upad Specijalnog policijskog odjeljenja u naše prostorije, traže dokaze kako bi opravdali svoju brutalnost

Sva dokumentacija je inače javno dostupna i bila bi dostavljena na traženje SDT- a kao i do sada, ali tako ne bi „sijali strah i vršili pritisak“, navode iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK).

Nije se, poručuju iz ASK-a, dugo čekao odgovor Specijalnog državnog tužilaštva nakon odluke Upravnog suda.

„Odluka koju su očigledno ministar finansija i Glavni specijalni tužilac shvatili kao ponižavajuću, izazvala je novi upad Specijalnog policijskog odjeljenja u prostorije Agencije za sprečavanje korupcije, da i danas, nakon više od dva mjeseca, traže dokaze kako bi opravdali svoju brutalnost“, navode iz ASK-a.

Podsjećamo, Upravni sud Crne Gore usvojio je žalbu tužioca i poništio rješenje Ministarstva finansija od 15. aprila kojim je naređeno direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović da otkloni nepravilnosti u odnosu na rješenje o zaradi, kojim je utvrđeno pravo na varijabilni dio, i prekovremeni radod 20. marta ove godine.

„Sva dokumentacija je inače javno dostupna i bila bi dostavljena na traženje SDT- a kao i do sada, ali tako ne bi „sijali strah i vršili pritisak““; poručuju iz ASK-a.