Mediji: Zbog ispada na mreži u Crnoj Gori kolabirao energetski sistem pola Balkana?

Mediji: Zbog ispada na mreži u Crnoj Gori kolabirao energetski sistem pola Balkana?

Skoro cijelo područje Crne Gore je bez struje, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) a bez struje su ostali i građani Republike Srpske, Federacije BiH, kao i djelovi Hrvatske. Kako prenose crnogorski i hrvatski mediji, uzrok ovog kolapsa je požar na crgnoroskom dalekovodu što je dovelo do kolabiranja energetskog sistema polovine Balkana!

Električna energija se vratila u Podgoricu.

Kako je navedeno u kratkom saopštenju na Fejsbuk stranici CEDIS-a, problem je ispad na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema. Istovremeno, kako javljaju hrvatski mediji, bez struje je je i gotovo cijela Dalmacija. Bez struje su ostali Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik i Župa Dubrovačka, Kaštela, Solin, Vodice, Prvić, Zadar, Starigrad Paklenica, brojna ostrva… Struje nema ni u dijelu Slavonije. Riječ je o Slavonskom Brodu i Vinkovcima.

Kako prenosi Index, pojavila se informacija da je elektrosistem u Dalmaciji kolabirao zbog navodnog kvara sistema u Crnoj Gori.

Više gradova u Republici Srpskoj i FBiH ostalo je bez električne energije.

Bez struje su ostali Tirana, Drač, Elbasani, Gjirokastra, Kukeši, Leža, Saranda i Skadar, piše Albanijan post.

Portal navodi i da se ne zna kada će kvar biti otklonjen i podsjeća da se predviđa da će danas biti najtopliji dan u junu, sa temperaturama do 41 stepen.

Struje nema ni u Banjaluci, Prnjavoru, Derventi, Laktašima, Sarajevu, Goraždu…