DPS: Kovačević obesmislio napore NSD-a da sebe prikažu kao pomiritelje, Nikolić: Tužilaštvo hitno da reaguje

DPS: Kovačević obesmislio napore NSD-a da sebe prikažu kao pomiritelje, Nikolić: Tužilaštvo hitno da reaguje

Novi sramni javni nastup predsjednika Opštine Nikšiću i istaknutog člana Nove srpske demokratije, Marka Kovačevića u kojem se Crnogorcima prijeti da će se sa njima obračunavati kao sa Turcima, očigledno je najbolja preporuka za najavljeni ulazak ove partije u Vladu, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS) u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz ove politčke partije su reagovali na Kovačevićev govor na obilježavanju 166. godina od bitke na Grahovu. Mada iz DPS-a tvrde da je gradonačelnik Nikšića prijetio Crnogorcima, Kovačević je kazao da se obraća „bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima“, kojima je poručio da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

„U govoru mržnje Marka Kovačevića na Grahovcu sublimirana je sva suština velikosrpske politike i sklonost ka istorijskom revizionizmu. U samo nekoliko minuta njegovog govora obesmišljavaju se visemesječni napori funkcionera ove partije da sebe prikažu kao velike pomiritelje, na čijem čelu se nalazi ni manje ni više nego četnički vojvoda Andrija Mandić.

Jasno je građanima Crne Gore da je Nova srpska demokratija pomiriteljska baš onoliko koliko je i njihov vođa Dalaj Lama. Ono što slijedi ulaskom NSD u Vladu pokazaće pravo lice sadašnje vladajuće većine – izazivanje destabilizacije i bespoštedno sluganstvo drugim državama i njihovim interesima“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Reagovali su i poslanici ove političke partije, pa je tako putem društvene mreže X Andrija Nikolić pozvao Tužilaštvo da hitno reaguje.

„Kukavičke prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Marka Kovačevića, koje su svojstvene portparolima fašizma, zahtijevaju hitnu reakciju Tužilaštva. Da se utvrdi da li Kovačević prijeti, ili ponovo ‘namješta sat’. Takva osoba ne zaslužuje da bude na čelu antifašističkog Nikšića“, napisao je on.

Aleksandra Vuković Kuč ocijenila je da je u Nikšiću šovinizam zaveo strahovladu.

„Nikšićki predśednik Marko Kovačević, politička zvijezda NSD-a, prijeti da će nas ‘razgoniti ko Turke na buljuke’, a njegov kadar nasrće na predśednika OO DPS Borisa Muratovića. Na Nikšić nam udarila strava šovinizma, zavela je svoju strahovladu“, napisala je Vuković Kuč na društvenoj mreži X.