Dončić pogodio za pobjedu, Dalas vodi 2:0 protiv Minesote

Dončić pogodio za pobjedu, Dalas vodi 2:0 protiv Minesote

Košarkaši Dalasa napravili su novi brejk – Maveriksi su u gostima savladali Minesotu 109:108 i poveli 2:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Heroj Dalasa je slovenački reprezentativac, Luka Dončić, koji je tri sekunde prije kraja, preko Rudija Gobera, pogodio trojku za pobjedu.

Es Luka Doncic, boludito.

Juega al básquet desde que estaba en la panza de la madre.

¿Te pensás que le pesa un tiro como este? pic.twitter.com/S1DMiTa3FW

Minesota je krajem prve i početkom druge četvrtine napravila seriju 9:0 i povela 37:26.

Poslije poena Edvardsa, sredinom druge četvrtine, „vukovi“ su imali i 18 poena prednosti (55:37), a na odmor otišli sa plus 12 (60:48).

Dalas je u nastavku smanjivao zaostatak, a onda je, početkom četvrte četvrtine, napravio seriju 8:0 i poveo (87:86). Od tog trenutka nijedna ekipa nije uspjela da se odlijepi, Minesota je imala sve u svojim rukama, ali je Entoni Edvards bio tragičar. Pri rezultatu 108:106, 12 sekundi do kraja, košarkaš Minesote je izgubio loptu, Dalas uzeo tajm-aut, nakon kojeg je Dončić preko Gobera pogodio za pobjedu.

Dončić se tako revanširao Goberu za udaranje pesnicom u stomak, ranije tokom utakmice, kada ga je Francuz spriječio da organizuje kontranapad.

Rudy Gobert appears to hit Luka Doncic in the stomach as he tries to get the ball 👀 pic.twitter.com/CjoaHWDALu

Dončić je 32 poena, 10 skokova i 13 asistencija, dok je Kajri Irving imao 20 skokova i šest asistencija.

Kod Minesote je najefikasniji bio Naz Rid sa 23 poena. Edvards je utakmicu završio sa 21 poenom, pet skokova i sedam asistencija.