Razlaz u Evropi sad sve bliži: Milatović sa ekipom bio na proslavi Dana nezavisnosti, Spajić se nije pojavio

Razlaz u Evropi sad sve bliži: Milatović sa ekipom bio na proslavi Dana nezavisnosti, Spajić se nije pojavio

Na proslavi Dana nezavisnosti, u režiji premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, Evropa sad se nije pojavila u punom sastavu, što samo dodatno podgrijava teze da u tom savezu ne cvjetaju ruže.

Naime, lider ES Milojko Spajić, iako je nedavno prevalio toliki put samo da se bi se u Americi fotografisao sa Gabrijelom Eskobarom, nije se pojavio na događaju u centru Podgorice, na kojem je bio Eskobar.

Za razliku od njega, novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je bio gost upravo za stolom Gabrijela Eskobara.

Takođe, primjetno je da je iz Evrope sad na prijemu bila ekipa koja se povezuje sa Milatovićem, a koju je predvodio njegov kum Aleksandar Grgurović, prvi čovjek Danilovgrada.

Specijalni savjetnik u Stejt Departmentu Derek Šole prije dva dana kazao je da pokret koji vodi novi predsjednik Milatović “mi vidimo kao simbol smjene generacija u Crnoj Gori”. Jasno stavljajući do znanja da Spajića ne vidi u toj priči.

Sve ukazuje da će Evropa sad biti samo kratka epizoda u političkom životu Crne Gore, kojoj nakon 11. juna i vjerovatno nakvećeg broja glasova koje će osvojiti na izborima, slijede teški i sumorni dani koji će definitivno voditi u neminovan razlaz dvojca Spajić-Milatović.